Όσοι το δοκιμάζουν δεν έχουν τόσο ανοσία στον εθισμό όσο πιστεύουν.

Όσοι το δοκιμάζουν δεν έχουν τόσο ανοσία στον εθισμό όσο πιστεύουν.

«Κάποιοι επιθυμούσαν η χειρουργική επέμβαση να είχε καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα, ενώ άλλοι λυπούνται που δεν μπόρεσαν να αγκαλιάσουν τη δική τους μοναδική ομορφιά», λέει ο Kwan. «Μερικοί εξέφρασαν την απέχθεια για τον εαυτό τους και έναν συνεχή αγώνα για να επιτύχουν την αγάπη για τον εαυτό τους και τη συγχώρεση. Ωστόσο, όλες είχαν ένα κοινό: Όλες επιθυμούσαν μια αλλαγή στην τρέχουσα κουλτούρα ομορφιάς που δίνει τόση αξία στις γυναικείες εμφάνισές της».

Περισσότερα για τις Kardashians, τις διασημότητες και την εικόνα του σώματος

Ο Jimmy Kimmel αστειεύτηκε για το Ozempic. Πρέπει πραγματικά να μιλήσουμε για αυτό.

Περισσότερα:Η εξομολόγηση της Khloe Kardashian για τη μύτη και η πίεση να δείχνει τέλεια

Pilates, χαμηλοκάβαλο τζιν και Kardashians: Επιστρέφει το ‘skinny’;

Περισσότερα:Τι σκοπό εξυπηρετεί τώρα μια νέα εκπομπή «Kardashians»; Περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Το βάρος ενός ατόμου μπορεί να κυμαίνεται. Είναι φυσιολογικό και είναι εντάξει.

Τι δεν είναι εντάξει, λένε οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας στο USA TODAY, το σχολιάζουν – ειδικά όταν δεν ξέρετε τι οδηγεί την αλλαγή ή με τι αντιμετωπίζει κάποιος.

Η Bebe Rexha έγινε η πιο πρόσφατη διασημότητα που μίλησε ανοιχτά κατά του σωματικού ελέγχου, αντιδρώντας στην προφανή γοητεία για το βάρος της στο Twitter την Κυριακή.

"Το να βλέπεις αυτή τη γραμμή αναζήτησης είναι τόσο αναστατωμένο", έγραψε ο Rexha, μαζί με ένα στιγμιότυπο του αποτελέσματος αναζήτησης στο TikTok "bebe rexha weight".

«Δεν είμαι τρελός γιατί είναι αλήθεια», συνέχισε. "Πήρα βάρος. Αλλά είναι χάλια. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με αγαπούν ό,τι κι αν γίνει."

Η καρδιά σας αξίζει την καλύτερη φροντίδα – ανακαλύψτε τη στη διεύθυνση https://welltone-website.com/el/ .

Η Rexha πρόσθεσε σε ένα επόμενο tweet: «Πάντα πάλευα με το βάρος μου», σημειώνοντας ότι «της αρέσει να τρώει».

Να γιατί οι ειδικοί λένε ότι τα σχόλια του σώματος, ακόμα και αυτά που έχουν καλές προθέσεις, είναι πιο πιθανό να κάνουν κακό παρά καλό.

Η Ariana Grande μιλάει για τον έλεγχο βάρους: Γιατί πρέπει να σταματήσουν τα σχόλια για το σώμα των ανθρώπων

Ο σχολιασμός του βάρους μπορεί να ενισχύσει το στίγμα

Η Δρ Elizabeth Wassenaar, περιφερειακή ιατρική διευθύντρια στο Eating Recovery Center, είπε στο USA TODAY ότι ο σχολιασμός του βάρους κάποιου ενισχύει την πεποίθηση ότι η εμφάνιση κάποιου είναι το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν.

«Αυτά τα σχόλια για το πώς το σώμα σου είναι αποδεκτό ή απαράδεκτο, ενισχύουν και πάλι ότι δεν αξίζεις περισσότερο από το σώμα σου… και ότι πρέπει να παρουσιάσεις έναν συγκεκριμένο τρόπο για να σε βρει ο κόσμος αποδεκτός», είπε. «Απλώς ενισχύει αυτό το είδος της επιφανειακής, εστιασμένης στο σώμα ιδέας που γνωρίζουμε ότι είναι τόσο οδυνηρή και επιβλαβής για τον καθένα μας, επειδή είμαστε πολύ περισσότερα από αυτό το σκάφος που μας μεταφέρει».

Ο Wassenaar πρόσθεσε ότι τα σχόλια για το σώμα κάποιου δεν επηρεάζουν μόνο αυτό το άτομο. Επηρεάζουν «κάθε άτομο που ζει σε ένα σώμα».

Μάθετε από τον Jonah Hill και σταματήστε να σχολιάζετε τα σώματα των ανθρώπων, λένε οι ειδικοί

Δεν ξέρεις γιατί άλλαξε το σώμα κάποιου

Ένα άλλο πρόβλημα με το να σχολιάζετε την εμφάνιση κάποιου είναι ότι «δεν ξέρετε τι περνάει κανείς», είπε στο USA TODAY η Chelsea Kronengold, επικεφαλής επικοινωνίας στην Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών.

«Το να σχολιάζεις το σώμα και τα βάρη των ανθρώπων είναι εντελώς ακατάλληλο – δεν ξέρεις καν την πρόθεση πίσω από αυτό και τι άλλο συμβαίνει», είπε.

Αντί να επαινείτε τη σωματική διάπλαση κάποιου, η Kronengold προτείνει να εστιάσετε στον χαρακτήρα, τις αξίες κάποιου και τι συνεισφέρει στον κόσμο.

Κάνοντας αυτή τη μετατόπιση, κινείστε από μια "κρίση, ένα εξωτερικό είδος (σχόλιο)… στο να εμπλακείτε μαζί τους στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και να δημιουργήσετε μια σύνδεση γύρω από την επιθυμία να είστε σε σχέση μαζί τους", είπε. εξηγεί. «Δεν έχει να κάνει με το αν το σώμα τους είναι αποδεκτό από την κοινωνία ή όχι».

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με την εικόνα του σώματος ή τις διατροφικές ανησυχίες, η δωρεάν και εμπιστευτική γραμμή βοήθειας της Εθνικής Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών είναι διαθέσιμη μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος στον αριθμό 1-800-931-2237 ή μέσω μηνύματος κλικ για συνομιλία στο nationaleatingdisorders .org/helpline. Για καταστάσεις κρίσης 24/7, στείλτε μήνυμα "NEDA" στο 741-741.

Συνεισφέρουν: Jenna Ryu και Sara M Moniuszko

Η Ariana Grande μιλάει για τον έλεγχο βάρους: Γιατί πρέπει να σταματήσουν τα σχόλια για το σώμα των ανθρώπων

Ο Ed Sheeran, 32 ετών, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone ότι αντιμετώπισε μια διατροφική διαταραχή ως αποτέλεσμα της δουλειάς του στη βιομηχανία του θεάματος και του συνεχούς σύγκρισης με άλλους άνδρες σταρ.

«Έχω συνείδηση ​​του εαυτού μου ούτως ή άλλως, αλλά μπαίνεις σε μια βιομηχανία όπου συγκρίνεσαι με κάθε άλλο ποπ σταρ», είπε ο Sheeran. «Ήμουν στο κύμα One Direction και λέω, "Λοιπόν, γιατί δεν έχω ένα six pack;" Και είπα, «Α, γιατί αγαπάς τα κεμπάπ και πίνεις μπύρα». Μετά κάνεις τραγούδια με τον Τζάστιν Μπίμπερ και τον Σον Μέντες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν φανταστικές φιγούρες. Και πάντα έλεγα, "Λοιπόν, γιατί είμαι τόσο χοντρός;" "

Ο Έλτον Τζον, επίσης, μίλησε για την αντιμετώπιση μιας διατροφικής διαταραχής στον κλάδο της ψυχαγωγίας. Στα απομνημονεύματά του το 2019, «Εγώ», ο Τζον σκέφτηκε τη ζωή με τη βουλιμία. Ο Sheeran συνειδητοποίησε ότι αντιμετώπιζε τους ίδιους κύκλους φαγητού και καθαρισμού με τον μέντορά του στη μουσική.

«Υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία, ως άντρας που μιλάει για αυτά, νιώθω τρελή άβολα», πρόσθεσε ο Sheeran. "Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα το δουν με έναν τρόπο, αλλά είναι καλό να είμαστε ειλικρινείς μαζί τους. Επειδή πολλοί άνθρωποι κάνουν το ίδιο πράγμα και το κρύβουν επίσης."

Οι άνδρες που παλεύουν με διατροφικές διαταραχές λαμβάνουν πολύ λιγότερη υποστήριξη και θεραπεία από τις γυναίκες σε παρόμοιες καταστάσεις. Όταν αστέρια όπως ο Sheeran μιλούν ανοιχτά, αλλάζει τη συζήτηση προς το καλύτερο, λένε οι ειδικοί.

«Δεν ήθελα να ζήσω άλλο: Ο Ed Sheeran παλεύει με την κατάθλιψη, τα ναρκωτικά, τη βουλιμία

Η νευρική βουλιμία και ο επιπολασμός της διατροφικής διαταραχής

Αν και ο Sheeran δεν κατονόμασε τη διατροφική του διαταραχή, η πράξη της υπερβολικής κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων φαγητού που ακολουθείται από κάθαρση είναι γνωστή ως νευρική βουλιμία.

Τα άτομα με διατροφική διαταραχή μπορεί να πέσουν εντός του φυσιολογικού εύρους για το βάρος τους, αλλά εξακολουθούν να αισθάνονται σοβαρή δυσφορία με το σώμα τους και «θέλουν απεγνωσμένα να χάσουν βάρος», εξηγεί το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, η βουλιμία είναι πέντε φορές πιο διαδεδομένη στις γυναίκες από ότι στους άνδρες. Όμως, ο ιατρικός κόσμος είχε εδώ και καιρό μια προκατάληψη προς τη μελέτη και τη θεραπεία γυναικών για διατροφικές διαταραχές και προβλήματα εικόνας του σώματος, αφήνοντας έξω τους άντρες παρά τις ενδείξεις ότι παλεύουν και με αυτές. Δέκα εκατομμύρια άνδρες στις ΗΠΑ θα έχουν μια διατροφική διαταραχή κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών.

Και ο Stuart Murray , καθηγητής ψυχιατρικής και διευθυντής του Προγράμματος Διατροφικών Διαταραχών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, επισημαίνει μια μελέτη του 2022 στο ιατρικό περιοδικό JAMA Pediatrics που δείχνει ότι οι διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές μεταξύ των εφήβων επηρεάζουν τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι άντρες έχουν πάντα τις ίδιες πιέσεις για να συμμορφωθούν με την εμφάνιση, όπως σκεφτόμαστε για τις γυναίκες, αλλά οι διασημότητες, ειδικότερα, υπόκεινται σε υψηλά ποσοστά κριτικής χωρίς την άδειά τους», λέει η Lauren Smolar, αντιπρόεδρος της αποστολής. και εκπαίδευση στην Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών. «Αυτή η συνεχής αξιολόγηση των αλλαγών του σώματος μπορεί να ασκήσει μεγάλη άδικη πίεση στους άντρες να διατηρήσουν την εμφάνισή τους – ακόμη και μέσω ανθυγιεινών συμπεριφορών για να «συναντήσουν» τις προσδοκίες της κοινωνίας».

Τα αρνητικά σχόλια για το σώμα μιας διασημότητας όχι μόνο μπορούν να βλάψουν το εν λόγω άτομο, αλλά μπορούν να φτάσουν στα μάτια και τα αυτιά ανθρώπων που συγκεντρώνουν ότι αν το σώμα της σταρ δεν είναι αρκετά καλό, ούτε και το δικό τους.

Ο Murray σημειώνει ότι οι άνδρες, ειδικότερα, αντιμετωπίζουν δύο αντικρουόμενα μηνύματα εικόνας σώματος: την ανάγκη να είναι και αδύνατοι και μυώδης, που διαιωνίζεται εν μέρει από διασημότητες που ασχολούνται με το bodybuilding που μοιράζονται επικίνδυνα ιδανικά σχετικά με την υπερπροσπάθεια και τις αυστηρές δίαιτες που ακολουθούνται από άτακτα γεύματα «cheat day». .

«Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν διατροφικές διαταραχές… επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κοινωνική σύγκριση επειδή τα ιδανικά δεν είναι ρεαλιστικά», λέει ο Murray.

Η επιλογή του Sheeran να εκφράσει την εμπειρία του έχει την ικανότητα να ενδυναμώσει άλλους άνδρες που ένιωθαν μόνοι στους αγώνες τους.

«Ο Ed Sheeran είναι ένας τύπος που είναι πραγματικά, πολύ ταλαντούχος και τον σέβονται εκατομμύρια άνθρωποι», λέει ο Murray. «Αν είναι πρόθυμος να μιλήσει για αυτό με τρόπο που να αποδέχεται τους άλλους, μπορεί πραγματικά να διεισδύσει σε αυτήν την λαθραία κουλτούρα όπου οι τύποι δεν μιλούν για αυτά τα πράγματα… Αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που παίρνει το βήμα για να γίνει αυτό».

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε παλεύει με την εικόνα του σώματος ή τις διατροφικές ανησυχίες, η δωρεάν και εμπιστευτική γραμμή βοήθειας της Εθνικής Ένωσης Διατροφικών Διαταραχών είναι διαθέσιμη μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος στον αριθμό 1-800-931-2237 ή μέσω μηνύματος κλικ για συνομιλία στο nationaleatingdisorders .org/helpline . Για καταστάσεις κρίσης 24/7, στείλτε μήνυμα "NEDA" στο 741-741.

Συμβολή: Ντέιβιντ Όλιβερ

Περισσότερα για διασημότητες, εικόνα σώματος και διατροφικές διαταραχές

Περισσότερα:Τι μας λέει η κατακραυγή από το γλυπτό σώμα του Kumail Nanjiani για τον ρατσισμό και τα πρότυπα ανδρισμού

Και: Η Taylor Swift μιλάει για αγώνες για να ξεπεραστεί η διατροφική διαταραχή στο "Miss Americana"

Στο Sports:Penn State kicker μιλάει για τη διαταραχή υπερφαγίας του

«Ζούσα στην κόλαση»: Οι πυροδοτήσεις του COVID ωθούν ορισμένους με διατροφικές διαταραχές να λάβουν επιτέλους βοήθεια

Ωχ, το κάπνισμα είναι και πάλι δροσερό. Τουλάχιστον, κάποιοι φαίνεται να το πιστεύουν.

Η Dua Lipa , η Lily-Rose Depp και η Jenna Ortega έχουν καμαρώσει τα τσιγάρα τους πρόσφατα. Πολλοί νέοι επανέρχονται στην αισθητική του καπνίσματος, ειδικά τις βραδινές εξόδους. Είναι το 2023. Το ευρύ κοινό γνωρίζει καλά ότι το κάπνισμα είναι επικίνδυνο – οπότε γιατί κάποιοι εξακολουθούν να συνεχίζουν να καπνίζουν τώρα;

«Είναι μια πηγή απογοήτευσης γιατί οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι (μπορεί να σκοτώσει)», λέει ο Robin Koval, Διευθύνων Σύμβουλος της αντικαπνιστικής οργάνωσης Truth Initiative. «Όμως έχουμε μια καπνοβιομηχανία που εργάζεται μέρα και νύχτα για να προωθήσει ενεργά ένα προϊόν που θα σκοτώσει το 50% των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν. … Είναι απογοητευτικό, και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για αυτό».

Η ψυχολογία του «cool»

Φαινομενικά είχαν περάσει οι μέρες της Audrey Hepburn και του James Dean που άναβαν ένα τσιγάρο και έγιναν η εικόνα του cool. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες διαθέσιμες στο κοινό σχετικά με το πώς το κάπνισμα σκοτώνει και στατιστικά από πέρυσι, το κάπνισμα στους εφήβους ήταν στο χαμηλότερο σημείο στην ιστορία, σύμφωνα με την έρευνα της Truth Initiative.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε αύξηση τόσο των διασημοτήτων που μοιράζονται φωτογραφίες τους να καπνίζουν, όσο και των συνηθισμένων νέων που μοιράζονται φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «κοινωνικό κάπνισμα. Η αισθητική του vintage και της επιστροφής είναι η οργή, και η πολιτιστική «σπείρα πίσω στην skinny κουλτούρα» συμβαδίζει με την κουλτούρα του τσιγάρου.

Αυτή η νέα τάση του καπνίσματος είναι φαινομενικά κατακερματισμένη – απλώς το να πίνεις ένα ή δύο τσιγάρα με φίλους μετά από μια βραδινή έξοδο ή όταν κάνεις διακοπές στην Ευρώπη. Το πρόβλημα, λένε οι ειδικοί, είναι ότι το κοινωνικό κάπνισμα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Όσοι το δοκιμάζουν δεν έχουν τόσο ανοσία στον εθισμό όσο πιστεύουν.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν απλώς να το κάνουν αυτό και δεν θα τους επηρεάσει», λέει η Susan Whitbourne, ομότιμη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst. «Αυτή η ολισθηρή κλίση υπάρχει ανάμεσα στο κοινωνικό κάπνισμα και το κάπνισμα, και λόγω της φύσης των εθισμών, είναι πολύ δύσκολο να σπάσει κανείς εντελώς».

Ο Koval το παραπέμπει σε διασημότητες και σε άλλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα είδος «αντικουλτούρας επαναστατών». Η γενική συναίνεση είναι ότι το κάπνισμα είναι κακό; Αυτό το κάνει ακόμα πιο cool.

«Απλήρωτοι εκπρόσωποι της καπνοβιομηχανίας»: Τι ευθύνη έχουν οι διασημότητες;

Οργανισμοί υγείας όπως η Πρωτοβουλία Αλήθειας έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να ενημερώσουν τους νέους για τους κινδύνους του καπνίσματος.

«Όταν οι διασημότητες γίνονται αμισθί εκπρόσωποι της καπνοβιομηχανίας, κινδυνεύουμε να χάσουμε αυτό το έδαφος», λέει ο Koval. «Και ακόμη χειρότερα από αυτό… έχοντας αυτές τις εικόνες εκεί έξω, προκαλούν ανθρώπους που εργάζονται πολύ, πολύ σκληρά και προσπαθούν απεγνωσμένα να τα παρατήσουν».

Οι διασημότητες που δημοσιεύουν φωτογραφίες τους που καπνίζουν ή υποδύονται χαρακτήρες που καπνίζουν ευθύνονται να επηρεάσουν άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους; Πολλοί ειδικοί το πιστεύουν.

Η τελευταία μελέτη της Truth Initiative για το κάπνισμα στην ψυχαγωγία διαπίστωσε ότι το 60% από τις 15 πιο δημοφιλείς εκπομπές μεταξύ ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών περιείχαν απεικονίσεις καπνού το 2021. Και το 47% των κορυφαίων ταινιών που κυκλοφόρησαν το 2021 απεικόνιζαν εικόνες καπνού, σύμφωνα με μια μελέτη από το NORC στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Contents