Nu se cunosc prea multe despre virus pentru a da un răspuns concludent.

Nu se cunosc prea multe despre virus pentru a da un răspuns concludent.

Zeci de instituții la nivel național participă, de asemenea, la Proiectul Național de Plasmă Convalescentă Covid-19, în care persoanele care au fost expuse sau au contractat COVID-19 în urmă cu aproximativ trei săptămâni și s-au recuperat pot dona plasma din sângele lor persoanelor care sunt în prezent bolnave. Dacă ați fost testat pozitiv și v-ați recuperat complet, vă puteți înregistra pe site-ul web al Plasma Project pentru a vedea dacă sunteți eligibil și dacă există un program de donare de plasmă în apropierea dvs.

Deci, după cele 14 zile de simptome, cum voi afla dacă nu mai am virusul?

– Julien din Brooklyn, New York

Dacă ați fost testat pozitiv pentru virus și vă autoizolați sau dacă este posibil să fi fost expus la virus și sunteți în auto-carantină, există două căi pentru a determina dacă vă puteți pune capăt izolării la domiciliu, potrivit CDC . Și depinde dacă vei primi sau nu un test.

Dacă nu veți avea un test pentru a determina dacă mai sunteți contagios, puteți pleca de acasă după ce s-au întâmplat aceste trei lucruri:

  • Nu ați avut febră timp de cel puțin 72 de ore (adică trei zile întregi fără febră fără a utiliza medicamente care reduc febra)
  • Alte simptome s-au ameliorat (de exemplu, când tusea sau dificultățile de respirație s-au ameliorat)
  • Au trecut cel puțin șapte zile de la apariția primelor simptome

Dacă veți fi testat pentru a determina dacă mai sunteți contagios, puteți pleca de acasă după ce s-au întâmplat aceste trei lucruri:

  • Nu mai aveți febră (fără utilizarea medicamentelor care reduce febra)
  • Alte simptome s-au ameliorat (de exemplu, când tusea sau dificultățile de respirație s-au ameliorat)
  • Ai primit două teste negative la rând, la 24 de ore distanță. Medicul dumneavoastră va urma recomandările CDC.

Poate radiațiile UV de la soare să omoare virusul?

– Charlie din Dade City, Florida

Experții au sfătuit să nu folosești lumini UV concentrate pentru a preveni sau trata coronavirusul și nu recomandă să mergi în lumina soarelui pentru a ucide virusul. Doar nivelurile de concentrare a luminii UV mult mai mari decât cele găsite în lumina soarelui pot ucide virușii, notează experții, iar nivelurile care sunt capabile să omoare virușii pot provoca iritații ale pielii umane și ar trebui evitate.

Nici lumina soarelui, nici lumina UV nu sunt enumerate ca măsură preventivă pe site-urile Web ale Organizației Mondiale a Sănătății sau ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Verificarea faptelor: Lumina soarelui nu ucide noul coronavirus

Pot pisicile să transfere virusul COVID-19 la oameni?

Nu se cunosc prea multe despre virus pentru a da un răspuns concludent.

Faceți clic pe https://welltone-website.com/ și experimentați diferența pe care Welltone o poate face.

CDC spune că nu există dovezi care să sugereze că animalele de companie pot răspândi COVID-19 la oameni. Cu toate acestea, agenția spune că „este întotdeauna o idee bună să practicați obiceiuri sănătoase în jurul animalelor de companie și altor animale”.

Acest lucru se datorează faptului că medicii erau îngrijorați de faptul că virusul ar putea trăi pe un animal de companie, ca orice altă suprafață, și poate infecta oameni sănătoși.

Cu toate acestea, după ce un tigru de la Grădina Zoologică din Bronx a fost testat pozitiv pentru virus în weekend, experții veterinari spun că este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege amenințarea ca un animal de companie să-și infecteze proprietarul, chiar dacă acesta pare scăzut.

Unele studii timpurii din China au sugerat că este posibil ca pisicile să fi fost infectate, dar sistemul lor imunitar a luptat împotriva bolilor. Cu toate acestea, experții spun că virusul funcționează diferit la diferite specii, chiar și specii la fel de apropiate genetic precum tigrii și pisicile.

Odată accesat un ventilator, care este rata de supraviețuire? Cât durează un pacient în medie pe un ventilator? Care este procentul de decese ale pacienților ventilați?

Datele despre acest lucru sunt încă în curs de dezvoltare, dar o mână de studii mici sugerează că perspectivele nu sunt bune pentru pacienții cu coronavirus care au nevoie de un ventilator.

A Cei doi producători de top ai tampoanelor foarte specializate utilizate pentru a testa pacienții pentru noul coronavirus se străduiesc să țină pasul cu cererea, chiar dacă atât guvernul italian, cât și cel al SUA lucrează cu ei pentru a crește producția.

Tampoanele nazofaringiene necesare pentru testele de coronavirus sunt destul de diferite de Q-tips-uri standard – iar nevoia explozivă pentru ele a creat un blocaj în cererea crescândă de diagnostice.

Tampoanele trebuie să fie suficient de lungi și subțiri pentru a ajunge la nazofaringe, partea superioară a gâtului, în spatele nasului. Acestea trebuie să fie din fibră sintetică și nu pot avea ax de lemn. Nici nu pot conține alginat de calciu, o substanță folosită în mod obișnuit pentru vârfurile de tampon în îngrijirea rănilor, deoarece aceasta poate ucide virusul, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Aceste tampoane sunt în prezent evidențiate de CDC și de ghidurile Food and Drug Administration ca fiind potrivite pentru majoritatea testelor de coronavirus. Odată utilizate, acestea sunt de obicei trimise prin poștă în flacoane transportabile pline cu o soluție cunoscută sub numele de „medii de transport virale”, care menține virusul testabil.

În timp ce deficitul critic de săptămâna trecută a fost o substanță chimică reactivă utilizată în testele de diagnosticare, acum tampoanele specializate sunt la mare căutare, potrivit Soumi Saha, un farmacist care este directorul principal de advocacy pentru Premier Inc., o organizație de achiziții de grup care achiziționează consumabile pentru 4.000 de spitale și sisteme de sănătate din SUA. Pe măsură ce testele se intensifică în sfârșit în SUA, în special spitalele le este greu să obțină suficient de aceste tampoane, a spus Saha.

„Avem oameni care nu pot pune mâna pe niciunul dintre ei în acest moment”, a spus Saha. „Spitalele doresc să își facă partea și doresc să extindă accesul la testare, dar sunt afectați de faptul că nu pot accesa tampoanele reale.”

Prea mulți pacienți cu coronavirus, prea puține ventilatoare: cum s-ar putea înrăutăți rapid situația din SUA

Un nou blocaj

Fostul comisar FDA, Scott Gottlieb, a subliniat luni pe Twitter că lipsa tampoanelor ar putea fi noul blocaj, chiar dacă numărul de site-uri cu capacitatea de a testa a crescut, arătând că cea mai slabă verigă a lanțului de aprovizionare devine factorul limitativ.

Missouri s-a numărat printre locurile în care există o lipsă de tampoane, a confirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Servicii Seniori Lisa Cox în weekend. Ontario, Canada, precum și județele din Washington și Michigan au anunțat că limitările asupra tampoanelor creau un blocaj în capacitățile lor de testare, potrivit rapoartelor de știri. Axios a raportat pentru prima dată despre deficitul național de tampon săptămâna trecută.

O parte a problemei constă în natura procedurilor actuale de testare pentru COVID-19. În mod obișnuit, trebuie să folosiți două tampoane de persoană: un tampon pentru un test de gripă pentru a exclude eventual necesitatea unui test de coronavirus, apoi altul pentru coronavirus dacă testul de gripă este negativ.

Deoarece tampoanele sunt un produs reglementat, brevetat și specializat, ele sunt greu de făcut din mers, a spus Saha. Acest lucru pune presiune suplimentară asupra celor mai mari doi producători.

Se estimează că se produc între 800.000 și 1 milion de tampoane pe săptămână

Unul dintre ei, Puritan Medical Products, cu sediul în Guilford, Maine, a lucrat pentru a ține pasul cu cererea, chiar dacă forța de muncă, la fel ca mulți din America, a fost afectată de răspândirea virusului, a declarat purtătorul de cuvânt Timothy Templet.

Totuși, Templet a spus că o creștere atât de drastică a producției ar dura câteva săptămâni pentru a demara complet, ținând cont de capacitățile și protocoalele de producție.

Templet a spus că HHS intenționează să deschidă 37 de site-uri de testare în toată țara în zilele următoare, pentru a ține cont de nevoile crescute de testare – care vor necesita și mai multe tampoane de specialitate. El a mai spus că guvernul ia în considerare extinderea opțiunilor de materiale de testare recomandate pentru a permite tampoane nazale mai generale pentru a ține pasul cu cererea crescută de testare.

Purtătorul de cuvânt al FDA, Stephanie Caccomo, a declarat într-un e-mail că agenția este conștientă de „presiunile lanțului de aprovizionare asupra obținerii anumitor materiale pentru efectuarea testelor” și că continuă să evalueze alte opțiuni pentru materialele de colectare a specimenelor, pe care le va enumera pe site-ul său web.

Un alt producător de tampoane de specialitate, Copan Diagnostics Inc., care are sediul în regiunea Lombardia din nordul Italiei, lucrează 24/7 într-un „efort extraordinar” pentru a produce produse precum FLOQSwabs, recomandate de CDC și protejate prin brevet, toate în timp ce solicită clienții și distribuitorii să raționeze comenzile pentru a maximiza producția, a declarat purtătorul de cuvânt Gabriela Franco într-un e-mail.

Deși este produs într-o regiune puternic afectată de noul coronavirus, unde majoritatea celorlalte lucrări s-au oprit, a spus Franco, guvernul italian a permis afacerii să continue producția. Și lucrează cu autoritățile locale și naționale pentru a menține producția în cazul în care se adoptă restricții de sănătate mai stricte.

Copan ar putea produce 720.000 de tampoane specializate într-o zi și până la 100 de milioane pe an pentru piața globală, potrivit înregistrărilor pe care firma a depus într-unproces de brevet din 2018.

Pe fondul crizei, CEO-ul Copan, Stefania Triva, a declarat într-o declarație trimisă prin e-mail că compania ei lucrează non-stop pentru a ține pasul cu cererea.

„Fără angajament deplin și sacrificii din partea întregului personal al meu, nu am fi capabili să facem față acestei cereri neașteptate”, a spus Triva. „Cei peste 660 de angajați ai COPAN, dintre care mulți sunt femei, fără ezitare, odată conștienți de urgența coronavirusului, au trecut de la cinci zile lucrătoare și două ture la șapte zile lucrătoare și ture de noapte.”

Volumul tampoanelor Copan care sosesc în SUA a crescut, potrivit datelor de la Import Genius, care urmărește navele de containere care sosesc în porturile americane. Șase tone de tampoane de cultură Copan au sosit în portul Norfolk, Virginia, pe 4 martie. Înainte de aceasta, 4,5 tone de tampoane au ajuns în același port pe 20 ianuarie. Tampoanele tind apoi să ajungă la montatorii autohtoni de kituri de testare care ambalează acestea pentru uz medical.

Becton, Dickinson and Co., cu sediul în New Jersey, un producător de frunte al acelor truse implicate în intensificarea testării coronavirusului, a înregistrat o cerere extrem de mare pentru produse tampon în acest an, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Troy Kirkpatrick. Dar acum că Copan „desfășoară operațiuni 24/7” pentru a crește producția, a spus Kirkpatrick, „vom furniza sute de mii de tampoane pe piața din SUA în fiecare săptămână”.

Lauren Weber: LaurenW@kff.org, @LaurenWeberHP

Christina Jewett: ChristinaJ@kff.org, @by_cjewett

Kaiser Health News (KHN) este un serviciu de știri nonprofit care acoperă probleme de sănătate. Este un program independent din punct de vedere editorial al Kaiser Family Foundation, care nu este afiliat cu Kaiser Permanente.

Probabil că a început o recesiune: Cât de gravă va fi o recesiune declanșată de coronavirus?

Mike Pence: Avem nevoie de ajutorul poporului american pentru a lupta împotriva coronavirusului acum

Medicii și oamenii de știință resping pretențiile președintelui Donald Trump privind un potențial antidot pentru COVID-19, observând că cele două medicamente împotriva malariei pe care le-a promovat nu sunt dovedite împotriva coronavirusului și prezintă propriile riscuri de efecte secundare.

Trump a declarat din nou luni că există o „șansă reală” ca medicamentele utilizate îndelung să fie posibile tratamente pentru boala respiratorie cauzată de coronavirus, care sâmbătă a ucis peste 1.700 de americani.

Trump a citat un mic studiu din Franța ca dovadă că guvernul federal ar trebui să urmărească în mod agresiv medicamentele împotriva malariei combinate cu antibiotice. Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a declarat că studiile clinice vor începe marți.

Dar alții nu sunt la fel de siguri despre perspectivele unei remedieri rapide de la clorochina, un medicament dezvoltat în anii 1930, sau un medicament înrudit, hidroxiclorochina.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat că medicamentele netestate pot oferi false speranțe și pot cauza lipsa de tratamente dovedite necesare pentru alte boli. Pe lângă malarie, ambele medicamente sunt folosite pentru a trata artrita reumatoidă și lupusul.

Oamenii de știință urmăresc două fronturi în tratarea coronavirusului: dar „nu există niciun medicament magic în acest moment”

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, a remarcat că informațiile despre medicamentele împotriva malariei combinate cu antibiotice rămân „anecdotice” și trebuie evaluate într-un studiu clinic.

Raymond Woosley este un medic și un farmacolog care a înființat acum două decenii o organizație nonprofit finanțată de Food and Drug Administration, care urmărește siguranța medicamentelor. Cele două medicamente împotriva malariei și antibioticul azitromicină fac parte dintr-un grup de aproximativ 60 de medicamente, despre care el a spus că pot provoca modificări subtile ale inimii și cresc riscul unei persoane de a dezvolta aritmie.

Contents