Izvršni direktor novega podjetja bo prišel iz CHS.

Izvršni direktor novega podjetja bo prišel iz CHS.

Roberts je dejal, da bi lahko preobrat, ki bi ga lahko povzročila sprememba strukture, nekatere države "dobro potisnil" v "spiralo smrti", kar je ponovilo argumente iz zdravstvene industrije.

Strokovnjaki so opozarjali, da bi lahko drastična sprememba v strukturi davčnih dobropisov ali dolgoročna negotovost povzročila opustošenje premij, če bi bolj zdravi ljudje opustili svoje police.

Reakcija na sodbo

Širše območje Nashvilla je dom več sto zdravstvenih podjetij in odziv je bil hiter in pozitiven. Delnice lokalnih HCA in LifePointa so z novico poskočile za nekaj odstotnih točk – v nasprotju s pred tednom dni, ko so delnice zaradi govoric o razsodbi nekoliko padle.

Gre za jezik v enem delu zakona, ki uporablja besedo "mora", kar pomeni, da morajo države spoštovati zakon. Zvezna vlada pa lahko spodbudi, ne pa tudi prisili zvezne države, da sprejmejo zvezno zakonodajo.

"Kombinacija brez davčnih dobropisov in neučinkovite zahteve po kritju bi lahko posamični zavarovalniški trg države potisnila v spiralo smrti. Neverjetno je, da je kongres želel, da zakon deluje na ta način," je zapisal Roberts.

Prevzemite nadzor nad svojim dobrim počutjem in samozavestno nakupujte na uradni spletni strani Hondrostrong še danes.

Robertsu so se pridružili Anthony Kennedy, Ruth Bader Ginsburg, Stephen Breyer, Sonia Sotomayor in Elena Kagan. Odklonilno mnenje je napisal Antonin Scalia, pridružila pa sta se mu Clarence Thomas in Samuel Alito. Ustne trditve so bile zaslišane v Washingtonu, DC, 4. marca.

"Tako pogosto v življenju, kako oblikujete vprašanje, postane izjemno pomembno in, mislim, da je v tem primeru odločilno za izid," je dejal James F. Blumstein, univerzitetni profesor na univerzi Vanderbilt.

Roberts je jezik ovrednotil v kontekstu širšega sistema zdravstvenega varstva in milijonov, ki imajo zavarovanje, pri čemer je priznal pretres, ki bi lahko nastal, če bi gledali samo na sestavo zakona.

"(Potrošniki) so šli na borzo v dobri veri, se prijavili. Kaj je pravilno narediti kljub politiki okoli nje? Spoštovati zavezo s političnega vidika vrhovnega sodišča," je dejal Fletcher Lance, generalni direktor svetovalnega podjetja Severno višavje.

Scalia je v nasprotnem mnenju dejal: "Skratka, po vseh običajnih pravilih razlage bi morala vlada izgubiti to zadevo. Vendar se zdi, da se običajna pravila razlage vedno podrejajo prevladujočemu načelu sedanjega sodišča: Zakon o dostopni zdravstveni oskrbi je treba rešiti ."

Glede na število potovanj, ki jih je ACA opravila na vrhovnem sodišču, je Scalia zapisal: "Ta zakon bi morali začeti imenovati SCOTUScare."

Državna razprava

Tennessee je ena od 34 držav, ki so se odločile, da zvezni vladi prepustijo vodenje borze zdravstvenega zavarovanja.

Nekatere zvezne države, vključno z Arkansasom, so v pričakovanju razsodbe zaprosile za odobritev za nadaljevanje izmenjave zveznih držav. Guverner Bill Haslam pa se je odločil počakati, da vidi, kako bo razsodilo sodišče, ker "izgradnja te državne menjave ne bo enostavna, poceni ali hitra."

"Presenečen sem. Pravzaprav sem mislil, da bodo vladali drugače," je povedal Haslam novinarjem v četrtek.

"Številka dve, razočaran sem v smislu, da sem res mislil, da je to priložnost, da popravim nekatere stvari v zakonu, ki so bile kršene, in mislil sem, da je to priložnost, da te stvari obravnavam. Tretjič pa sem zadovoljen, ker tiste ljudi, ki imajo zdaj zavarovalne subvencije, in za zavarovalnice, ki imajo bolj predvidljivo okolje za delovanje."

Negotovost v zvezi z bližajočo se sodbo je privedla do tega, da je več držav brez borz sprejelo ukrepe za ustvarjanje borz.

Tennessee je razmišljal o ustanovitvi borze, ki bi jo vodil oddelek TennCare, na začetku zakona o dostopni oskrbi, vendar se je na koncu odločil proti njej.

Dan odločitve je težko pričakovala celotna industrija in mnogi, kot je Levine, ki se zanašajo na kredite, da bi zdravstveno varstvo postalo dostopno.

"Če imate cenovno ugodno pokritost, je občutek precej dober. Občutek je precej dober tudi za mlade nepremagljive," je povedala Shannon Goff Kukulka, partnerica pri Waller Lansden Dortch & Davis.

Sodba je zagotovila jasnost o tem, kako se bo trg zdravstvenega varstva nadaljeval, in preprečila destabilizacijo, po napovedih HCA.

"Zelo smo zadovoljni z odločitvijo sodišča. Kot smo že povedali, podpiramo prizadevanja za izboljšanje dostopa z zagotavljanjem cenovno dostopnega kritja za nezavarovane," je v izjavi dejal tiskovni predstavnik HCA Ed Fishbough.

V Tennesseeju je takojšnja reakcija poziv k ponovni razpravi o programu Insure Tennessee, razširitvenem programu zavarovanja, ki uporablja financiranje Medicaida, ki je bil dvakrat uničen v dveh odborih državnega senata. Številni republikanski voditelji so želeli preprečiti razpravo do sodbe v Kingu, češ da je prezgodaj sprejeti Insure Tennessee, ko je širša prihodnost borz zdravstvenega zavarovanja ogrožena.

"Odleglo nam je, da imajo lahko te družine še naprej zdravstveno oskrbo in finančni mir, ki ju zagotavlja zdravstveno zavarovanje," je dejala Michele Johnson, izvršna direktorica Tennessee Justice Center. "Toda sodba nas še bolj zaveda, da skoraj 300.000 drugih prebivalcev Tennesseja še vedno živi z nevarnostmi in strahovi, povezanimi z nezavarovanostjo, preprosto zato, ker naš zakonodajalec še ni odobril načrta guvernerja Haslama."

Novinarji Dave Boucher in Nate Rau ter pripravnik Reade Picckert so prispevali k temu poročilu.

Dosežite Holly Fletcher na 615-259-8287 ali na Twitterju @hollyfletcher.

Izzivi, s katerimi se soočajo majhne ali podeželske bolnišnice, pa so drugačni od izzivov večjih mestnih bolnišnic, zaradi česar je podjetje razmišljalo o tem, kako najbolje delovati na bolnišničnem trgu, ki ga vse bolj opredeljujejo geografski položaj in prebivalstvo.

"Kot podjetje poskušamo razmišljati strateško … kot smo mislili o naših bolnišnicah v naših portfeljih. To se nam je preprosto zdelo zelo smiselno," je dejal Smith. "Na trgu je očitno prostor za neurbane bolnišnice in obstaja veliko priložnosti."

Kakšna bo niša Quorum Health Corporation?

Smith je dejal, da je Quorum Health Resources, obstoječa podružnica CHS, ki upravlja bolnišnice, v zadnjem letu izgubila nekaj pogodb, saj so bile bolnišnice v javni lasti prodane predvsem neprofitnim operaterjem.

CHS je imel priložnost oceniti bolnišnice kot potencialne prevzeme, vendar se je odločil proti temu, ker se bolnišnice niso strinjale s cilji CHS o izgradnji omrežij.

Quorum Health Corp. pa bo bolj verjetno naredil domačo nalogo o vrednosti določenega prevzema.

"Mislimo, da je to naravni vir za Quorum," je dejal. "(CHS) bo zagotovil veliko virov, kot so IT, zbiranje kreditov, obračun plač. Osredotočeni bodo predvsem na prevzeme. Mislim, da jim to daje izrazito konkurenčno prednost na trgu."

Cilj je dokončati delo do konca leta, tako da lahko Quorum Health Corp. začne poslovati kot neodvisno podjetje v prvem četrtletju.

Kaj bo CHS počel s preostalim portfeljem po razdelitvi?

CHS se je v zadnjih nekaj letih usmeril k nakupu večjih bolnišnic za izgradnjo bolnišničnih mrež, tako da delitev utrjuje svojo osredotočenost na gradnjo mrež bolnišnic v velikih, bolj urbanih območjih, je dejal Smith. CHS bo še vedno imel v lasti, upravljal ali najemal približno 160 bolnišnic, ko bo Quorum Health Corp. ločena.

ACA je preoblikoval medsebojno delovanje zdravstvenih zavarovalnic, bolnišnic in potrošnikov. Zdravstvene zavarovalnice si vedno bolj prizadevajo najti robustna omrežja, ki imajo veliko bolnišnic in ponudnikov, s katerimi lahko sklepajo pogodbe.

CHS si bo prizadeval za krmarjenje po novi pokrajini.

Podjetje želi izkoristiti prednosti z izgradnjo sistemov zdravniških ordinacij in bolnišnic, da bi se lahko bolje pogajalo o cenah z zavarovalnicami.

"Kupujemo večje bolnišnice in gradimo omrežja. Imamo 11 omrežij po vsej državi in ​​še naprej se bomo osredotočali na strategijo okoli velikih omrežij," je dejal Smith. "To se dogaja v teh srednjih do velikih metropolitanskih območjih, saj ta omrežja postajajo zelo pomembna."

Kaj to pomeni za Nashville?

Transakcija bo postavila še enega bolnišničnega operaterja v Midstate, ki se ponaša z zdravstvenim varstvom kot z več milijardami dolarjev vredno industrijo, ki zaposluje na stotisoče.

Podjetje aktivno išče lokacije za svoj sedež, Smith pa upa, da se bodo zaposleni v družbi za upravljanje preselili v stalni prostor, ko bo delitev zaključena.

"Dobra novica za Nashville je, da je to še eno javno podjetje," je dejal in dodal, da bo to "še en vir novih delovnih mest v prihodnosti."

Izvršni direktor novega podjetja bo prišel iz CHS. Tako Quorum Health Corp. kot družba za upravljanje s podobnim imenom bosta imeli nekaj sto zaposlenih na začetku.

Podjetje je pred kratkim objavilo načrte za razširitev iz kampusa Franklin na novo lokacijo v Antiohiji.

Dosežite Holly Fletcher na 615-259-8287 ali na Twitterju @hollyfletcher.

Druga orodja bodo uporabnikom pomagala razčleniti, kako bo povečanje premij vplivalo na njihovo denarnico. Mesečno zvišanje premije za drugi najcenejši srebrni načrt v Tennesseeju naj bi se povečalo za 23,4 odstotka, medtem ko je nacionalno povprečje za leto 2016 7,5 odstotka. To zvišanje je med najvišjimi v državi.

Dekodiranje načrtov zdravstvenega zavarovanja: slovar

Uporabniki bodo lahko ocenili svoje stroške iz lastnega žepa, povezane z vsakim načrtom.

Drugi najnižji srebrni načrt je merilo, na podlagi katerega se določijo davčne olajšave. Mnogim, ki so upravičeni do subvencije, se bo kredit povečal, ker se osnovna mesečna premija Tennesseeja povečuje. Več kot 80 odstotkov tistih, ki so se leta 2015 vpisali v Tennessee, je bilo upravičenih do prejemanja subvencije.

HHS je izdal naslednje primere za Tennesseans:

  • 27-letnik, ki zasluži 25.000 dolarjev na leto, bo v povprečju prejel 95 dolarjev davčne olajšave na mesec, medtem ko je leta 2015 znašal 48 dolarjev.
  • Štiričlanska družina z dohodkom 60.000 dolarjev na leto bo v povprečju prejela 448 dolarjev davčne olajšave na mesec, medtem ko je leta 2015 znašala 285 dolarjev.

Mnogi ne vedo, da obstajajo subvencije za izravnavo stroškov, je dejal Flowers.

Letos se bodo ljudje v vseh 95 okrožjih prvič lahko srečali z nekom, ki jim bo pomagal pri vpisu, je dejal Flowers. Ministrstvo za zdravje Tennesseeja bo ljudem pomagalo pri vpisu, je dejal.

"To je ista strategija. Vsako leto jo samo nadgrajujemo," je dejal Flowers. "Res je srečati nezavarovane ljudi tam, kjer so."

Dosežite Holly Fletcher na 615-259-8287 in na Twitterju @hollyfletcher.

VEČ INFORMACIJ

  • Oglejte si načrte na https://www.healthcare.gov/
  • Lahko se obrnete na Get Covered Tennessee prek spleta (http://www.getcoveredtenn.org/) ali po telefonu (1-844-644-5443), da se dogovorite za sestanek z nekom na vašem območju, ki vam bo brezplačno pomagal.

Zavarovalnice pravijo, da so raziskave ključne za izbiro ACA

Zvišanja obrestnih mer ACA v Tennesseeju so med najvišjimi v ZDA

Premium

Mesečno nadomestilo, plačano zdravstveni zavarovalnici, da ohrani načrt. To je kot mesečna naročnina, ki jo zaračunava Netflix, le da boste plačali tudi vsaj nekatere zdravstvene storitve, ki jih uporabljate.

Odbitna franšiza

Denar, ki ga morate plačati za zdravstvene storitve, preden vaša zavarovalnica prevzame račun. Lahko je na primer 150 ali 6500 USD, odvisno od načrta. Storitve se običajno zaračunajo po obisku.

Splošno pravilo: višja kot je odbitna franšiza, nižja je vaša mesečna premija, ker za storitve plačujete več. Nižja kot je vaša franšiza, višja je mesečna premija. Preden plača zdravstvena zavarovalnica, morate plačati.

Enega od teh imate tudi v zavarovalni polici avtomobila in doma. Razlika je v tem, da verjetno uporabljate zdravstveno zavarovanje bolj kot avtomobilsko zavarovanje, razen če ste res slab voznik. V tem primeru morate zagotovo vedeti, kaj je odbitna franšiza.

Največ/omejitev iz lastnega žepa

Denar, ki ga boste porabili, če boste imeli kup računov za zdravstveno varstvo in če boste ostali v omrežju. V načrtih, ki se prodajajo na trgu, vključuje odbitno franšizo, sozavarovanje in doplačila.

Ne predpostavljajte, da je to največ, kar boste plačali za zdravstveno varstvo v enem letu. Najverjetneje ne vključuje mesečnih premij, stroškov, ki izhajajo iz obiska ponudnika zunaj omrežja, ali stroškov na recept.

Omrežje

Ponudniki, bolnišnice in ustanove, pri katerih imate sklenjeno zavarovanje. To so tisti, ki sprejmejo vaše zavarovanje. Preverite, ali je ponudnik, običajno zdravnik primarne zdravstvene oskrbe ali medicinska sestra, v omrežju, če je obstoječe razmerje za vas pomembno.

Contents